SVTs reporter Johannes Tolf rapporterar om fortsatt höga vattennivåer. Foto: SVT

Vattennivåerna fortsatt höga – uppmanar till försiktighet

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens stora mängd nederbörd har lett till höga vattennivåer och läget är fortfarande kritiskt på många håll i länet. Men nu börjar vattnet långsamt sjunka undan.

I Hillerstorp är vattennivån hög på flera håll och en väg har stängts av helt medan vatten täcker trädgårdar.

Utmed sjön Flaten i Gnosjö kommun är det ett flertal fastigheter som står i vatten och en bensinstation har tvingats stänga till följd av översvämning. 

Översvämning i Jönköpings län

Gnosjö kommun räknar med att vattennivåerna kommer fortsätta stiga ytterligare något för att under onsdagen avta och därefter långsamt börja sjunka.

Sänkt hastighet

I Storån i Värnamo kommun har nu nivåerna sakta börjat sjunka. På väg 27, öster om Forsheda har hastigheten sänkts och Trafikverket har byggt betongblock för att förhindra att vattnet tar sig upp på vägen.

Uppmanar till försiktighet

Kommunerna uppmanar allmänheten till försiktighet. Kanter kan rasa och vattnet kan vara strömt. Nu när temperaturerna förväntas sjunka finns det också stor risk för halka.

På Värnamo kommun vill man att allmänheten rapporterar in vägar som är täckta av vatten och farliga att köra på. Detta främst för att underlätta för blåljuspersonal vid en eventuell utryckning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämning i Jönköpings län

Mer i ämnet