Flygbilden till höger är från den 28 februari strax norr om Forsheda. Flygfotot till vänster kommer från Google maps och är taget över samma gård. Foto: Google maps/Bengt Ljunggren

Se drönarbilder från översvämningsområdena

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande på fredagen är stora områden i bland annat Forsheda och Hillerstorp täckta av vatten efter de senaste veckornas regnoväder.

I klippet ser du drönarbilder som togs den 28 februari i delar av det område som drabbats av översvämingar.

Konsekvenserna av de stora regnmängderna kan bli långtgående. Även efter att vattnet sjunkit undan kan exempelvis marken vara instabil vilket kan leda till erosion.

– Husägare får hålla koll om det börjar spricka eller så i marken, säger Barbro Näslund-Landenmark på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

I klippet hör du vilka fler konsekvenser det kan bli i de översvämningsdrabbade områdena.

Barbro Näslund-Landenmark på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap berättar att det kan ta många veckor innan marken är stabil på de drabbade områdena. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.