Ocab i Jönköping räknar med att kommande dagar kan bli hektiska med flera översvämmade fastigheter. Foto: Johan Nilsson/TT arkivbild

Avfuktningsföretaget förbereder sig för hektiska dagar

Uppdaterad
Publicerad

Avfuktnings- och saneringsföretaget Ocab i Jönköping räknar med att det kommer att vara stökigt med ännu flera fall av översvämmade fastigheter de kommande dagar.

Företaget har regelbunden kontakt med bland annat räddningstjänsten och försäkringsbolagen.

– Vi har höjt upp vår beredskapsnivå ordentligt inför helgen. Enligt de uppgifter som vi har fått är det större regnmängder på väg in mot länet, säger Stefan Berg, vd för Ocab i Jönköping.

Översvämning i Jönköpings län

I klippet får du höra hur illa Stefan Berg tror att det kan bli under helgen i framförallt de sydvästra delarna av Jönköpings län.

Stefan Berg, vd för Ocab i Jönköping, har tagit in både extra personal och utrustning för att klara av situationen om det blir fler översvämmade hus kommande dagar. Foto: SVT

Besvärligt i Hillerstorp

Han berättar att de under veckan har varit ute hos cirka 15 fastighetsägare där det varit översvämningsproblem. Natten till torsdagen har det exempelvis varit besvärligt i centrala Hillerstorp.

– Vi har pumpar på plats där nu, berättar Stefan Berg.

Den senaste tidens regn har lett till ovanliga höga vattennivåer i Jönköpings län. SMHI har utfärdat varning för höga vattenflöden i stora delar av Jönköpings län. I Nissan är nivån så pass hög att en klass 2-varning utfärdats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämning i Jönköpings län

Mer i ämnet