Thorbjörn Hammerth vd på bostadsbolaget Vätterhem. Foto: SVT

Trots Coronakrisen – Vätterhem fullföljer investeringsplanerna

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsbolaget Vätterhem kommer att fullfölja de satsningar på bostäder i Jönköping som planerat, trots coronakrisen. Bolaget satsar 125 miljoner kronor på underhåll och renoveringar på sina lägenheter. Dessutom görs bostadsinvesteringar för 425 miljoner kronor.

– Vi har en stark ekonomi och ser långsiktigt på det här, säger Thorbjörn Hammerth, vd på Vätterhem.

Enligt en rapport från Byggföretagen kan Coronapandemin få allvarliga effekter på byggindustrin, där påbörjade bostäder kan falla med 11 till 70 procent under 2020-2021, beroende på hur konjunkturen utvecklas.

Corona Jönköping

Men Vätterhem är ett av de bolag som inte minskar på takten.

– Vi bygger bostäder för de närmaste 50, kanske 100 åren. Då är den här tiden väldigt kort, säger Raymond Paska, marknads- och uthyrningschef på Vätterhem.

Rustar upp tvättstugor

Bostadsinvesteringarna är redan igång och kommer att fullföljas. Utav de 425 miljonerna kommer hälften ur egen kassa, vilket enligt Thorbjörn Hammerth gör det enklare att fullfölja planerna. I de äldre lägenheterna kommer bland annat tvättstugor rustas upp och målningsarbeten utföras.

– Vi vill verkligen dra vårt strå till stacken i dessa kristider. Förutom att stötta de lokala näringsverksamheterna inom byggbranschen kan vi dessutom få bra priser. Detta gör att vi även fortsättningsvis kan erbjuda våra hyresgäster bra standard till en rimlig hyresnivå, säger Thorbjörn Hammerth.

– Och vi vill bidra med en framtidstro. Livet kommer återgå till normalt igen, säger Raymond Paska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet