15-åringens advokat Jonas Westerlund menar att hans klient vara fri från ansvar då han försvarat sig och sin far. Foto: SVT/Polisen

15-åringens advokat: ”Han ville skydda sin pappa”

Uppdaterad
Publicerad

En ung man höggs till döds med 99 knivhugg på en buss i Kiruna. En 15-åring medger att det är han som utdelat det dödliga våldet. Men enligt 15-åringens advokat ska hans klient ska vara fri från ansvar.

– Han ville skydda sin pappa, säger Jonas Westerlund.

Den 15-årige sonen har tagit på sig mycket av våldet på bussen i somras. Enligt advokaten Jonas Westerlund medger 15-åringen att han har tappat besinningen, vilket är bakgrunden till de 99 knivhugg som han enligt egen utsago ska ha utdelat mot Reza Hoseini.

En annan bakgrund är enligt Jonas Westerlund att både pappan och sönerna ska ha varit rädda efter en tidigare misshandel. Därför hade 15-åringen beväpnat sig med knivar, den aktuella kvällen.

– Vi menar att han ska vara fri från ansvar eftersom det har varit en situation där han har haft rätt att försvara sig och sin pappa, säger Jonas Westerlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.