Visa alla (2)
Visa alla (2)

Klart: Luleåföretag säger upp 84 personer

Publicerad

I början av april varslade Gestamp HardTech i Luleå 211 personer, nu står det klart att det blir totalt 84 anställda som sägs upp.

Företaget, som tillverkar komponenter till fordonsindustrin, planerade att övergå från fem- till treskift vid sin produktionsanläggning i Luleå. Därför varslade Gestamp HardTech 211 personer om uppsägning. Nu har företaget träffat uppgörelser med de fackföreningar vars medlemmar påverkas. 

Totalt kommer 84 anställda att sägas upp på grund av arbetsbrist, tolv av dem är tjänstemän. Förändringarna genomförs tidigast från och med den 11 oktober 2018.

Personal har lämnat för andra jobb

Efter uppsägningarna kommer Produktionen vid Gestamp HardTech att ha cirka 200 medarbetare. Många av den personal som riskerade att bli uppsagd har redan lämnat företaget.

– Jag är glad över att vi kan genomföra de här förändringarna i god ordning. Gestamp HardTech står nu väl rustat för lönsam tillväxt. Att vi säger upp väsentligt färre medarbetare än vi varslade i april kan vi tacka den goda arbetsmarknaden i Luleå för. Många medarbetare i produktionen som riskerade att bli övertaliga har under våren valt att lämna Gestamp för andra arbetsgivare, säger Gestamp HardTechs VD Johan Balck i ett pressmeddelande.

Bemanningen i de två övriga verksamheterna, Tooling och Forskning & Utveckling, påverkas inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer