Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det kan bli nya omförhör i rättegången om Notviksmordet. I klippet hör du åklagaren Jonas Fjellström Foto: Filip Hannu/SVT

Åklagaren fick viktigt signalement i ljuduppspelning – kan bli nya omförhör

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare spelade polisförhör upp i tingsrätten när vittnet har problem att minnas. Det gav åklagaren ett tydligare signalement på skytten – och det kan bli nya omförhör.

Idag skulle vittnen från “grillgänget” höras om sina iakttagelser i samband med mordet på Notviken i Luleå, vid en grillplats.

Vid andra vittnet uppstod problem då han inte längre mindes, sa att han sov och beskrev skytten som helt maskerad.

Dödsskjutningen i Luleå

Det gick inte i linje med vad han sagt i förhör och beslutet togs att spela upp hans tidigare förhör. Där framkom ett signalement på personen som sköt kvinnan – som enligt åklagaren passar in på 20-åringen.

Ord kan ha ändrats – kan bli omförhör

I dagens första förhör med ett annat vittne ställde åklagaren en fråga om signalement utifrån vad vittnet sagt i förhör. Där beskrivs skytten som mörkhyad: ett ord som vittnet nu säger att han inte kände till innan rättegången.

Åklagaren kan nu lyssna igenom förhören för att höra vad som egentligen sades – och det kan bli nya förhör då ytterligare ett viktigt signalement kan ha förlorats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet