Pappan fortsätter vara tyst i förhör – säger ingenting om den dagen Foto: Jimmy Bäckström/ SVT

Åklagaren om misstänkta mordet på 8-åringen: ”strypande våld”

Uppdaterad
Publicerad

Pappan som misstänks för mord på sin åttaårige son i Luleå har hörts igen under fredagen. Enligt åklagaren ger han inga kommentarer om vad som har hänt den dagen eller om deras teori att sonen strypts.

– Han är hörd och ställd mot det dödssätt vi tror att det är, säger åklagare Lindha Strömberg.

Det var söndagen för två veckor sedan som sonen hittades död i pappans bostad i samband med ett umgängestillfälle. Mamman larmade polisen efter att sonen inte överlämnats.

Redan dagar efter att pojken hittades död uttalade sig rättsläkaren om att döden var orsakad av en annan person. Åklagaren berättar nu hur pojken ska ha mördats.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

– Pojken hittades i ett badkar. Det är inget vatten i badkaret och det vi fått från rättsläkaren, preliminärt, är att det handlar om strypande eller kvävande våld, säger Lindha Strömberg.

Tyst i förhör

Mannen greps av polis på plats i bostaden och fördes till sjukhus för sina egna skador. Han har i tidigare förhör inte sagt någonting om vad som ska ha hänt i bostaden och fortsätter med samma linje trots utlåtandet från rättsläkaren.

– Han berättar lite om hur det har varit med vårdnadstvisten men om själva dagen eller händelsen vill han inte kommentera någonting eller svara på frågor, säger åklagare Lindha Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

Mer i ämnet