Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vad åklagaren Lindha Strömberg yrkar på för straff för de tre misstänkta männen. Foto: SVT

Åklagaren vill se hårda straff för pappa och två söner i brutalt bussmord

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren Lindha Strömberg vill se extra hårda straff efter det uppmärksammade och brutala bussmordet på Reza Hoseini i Kiruna tidigare i år. En av anledningarna är att det – enligt henne – finns ett tydligt hedersmotiv bakom.

Det var den 15 juli som 20-årige Reza Hoseini i Kiruna höggs ner till döds med över 90 knivhugg. Tre män, en pappa och hans två tonårssöner, åtalades misstänkta för mord och idag avslutades rättegången där åklagaren bland annat berättade vilka straff hon yrkar på.

Vill se extra hårda straff

Åklagaren Lindha Strömberg vill se extra hårda straff eftersom att det, enligt henne, finns ett tydligt hedersmotiv bakom det misstänkta mordet.

I videon ovan kan du höra vilka straff hon yrkar på för pappan, 17-åringen och 15-åringen.

Misstänkta hävdar nödvärn

De tre misstänkta har alla nekat till mord via sina advokater. 15-åringen erkänner att han har huggit Reza men hävdar nödvärn då han ska ha upplevt situationen som hotfull och känt sig tvungen att freda sig i samband med händelsen. Alla tre förnekar även åklagarens teori om att det finns ett tydligt hedersmotiv bakom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt bussmord i Kiruna

Mer i ämnet