Hör polisen berätta om den svåra trafikolyckan i Piteå Foto: SVT/Micke Nyberg

Kvinna död efter svår trafikolycka i Piteå – tre allvarligt skadade

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot fredag inträffade en allvarlig trafikolycka i Piteå. Flera personer fördes till sjukhus efter en kollision mellan två personbilar. På fredagseftermiddagen dog en kvinna i 30-årsåldern. Tre personer är fortfarande allvarligt skadade – två av dem är barn.

Strax efter midnatt larmades polis och räddningstjänst om att två personbilar kolliderat vid Norra Ringen/Grisberget. På plats fick räddningstjänsten klippa loss fyra personer som satt fastklämda och sedan togs om hand av ambulanspersonal.

– Det var två barn och två vuxna i en bil, och en person i den andra bilen. Allihop har förts till sjukhus, säger räddningstjänstens insatsledare Hans-Erik Pekula till Piteå-tidningen.

DÖDSOLYCKA I PITEÅ

– Det är en allvarlig krock. En sidokrock som har skett i hög hastighet, säger Daniel Granberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Piteå, till SVT.

En kvinna i 30-årsåldern dog

De fem inblandade, samtliga hemmahörande i Piteå, fördes alla med ambulans till Sunderby sjukhus. Enligt Region Norrbotten är tre av dem allvarligt skadade.

  • En pojke i tioårsåldern vårdas på IVA för allvarliga skador.
  • En flicka i samma ålder med allvarliga skador är flyttad till vårdavdelning.
  • En annan kvinna i 30-årsåldern vårdas på IVA för allvarliga skador.
  • En man i 30-årsåldern har lindriga skador och är på IVA för observation.

På fredagseftermiddagen uppgav polisen att kvinnan i 30-årsåldern, hon som satt i bilen där familjen färdades, har avlidit.

Så har olyckan gått till, enligt polisens utredning

Polisens pågående utredning av trafikolyckan visar att föraren i bilen med en barnfamilj, två vuxna och två barn, bröt mot väjningsplikten vid Norra ringen/Grisberget och blev påkörd av en annan bil.

Sidokollisionen skedde i hög hastighet och föraren som körde den bilen som var utan passagerare, en kvinna i 30-årsåldern, är misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning.

– Enligt blodprovet var hon rattfull och hon har inget körkort heller, säger förundersökningsledaren Aron Backman.

Han fortsätter:

– Det är en tragisk olycka och vi skulle behöva prata med de inblandade för utredningens skull, men alla ligger på sjukhus så det kommer att dröja innan vi kan göra det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

DÖDSOLYCKA I PITEÅ

Mer i ämnet