Kevni Zulal, enhetschef Arbetsförmedlingen Kultur/media.

Arbetsförmedlingen: ”Vi kommer tappa kompetens”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen beslutade Arbetsförmedlingens styrelse om att påbörja nedmonteringen av 130 av sina 242 kontor för att anpassa verksamheten efter budgeten. Sen första mars har Arbetsförmedlingen Kultur/media en enda chef som sitter i Malmö.

– Utifrån det varsel vi fått på 4500 medarbetare så kommer att vi tappa viss kompetens. Det går inte att komma ifrån, säger Kevni Zulal, enhetschef Arbetsförmedlingen Kultur/media.

– Men när det gäller stöd till kulturarbetare i Norrbotten så har vi distansservice där vi kan handlägga ärenden på ett rätt så bra kvalitativt sätt.

Små kontor i glesbygdsområden

Vilka kontor som kommer att läggas ner är ännu inte offentliggjort men till största del handlar det om små kontor i glesbygdsområden. Även mellanstora kontor berörs och då främst kontor som ligger nära andra kontor som är lokaliserade vid en knutpunkt.

– Personalmässigt blir neddragningarna mycket stora i storstadsområdena och i mellanstora städer. Konsekvenserna kommer dock att bli tydligast vid små och mellanstora kontor på mindre orter, där antalet medarbetare kommer att vara för få för att kunna bedriva en ändamålsenlig verksamhet och ha en hållbar arbetsmiljö, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör Arbetsförmedlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.