Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Att bara ha sig själv att äta lunch med kan bli både förutsägbart, oinspirerande och långtråkigt. Sociologen Karolina Parding ger sina bästa på hur man bevarar förståendet i sitt eget sällskap. Foto: Randi Gitz/SVT

Sociologens tips: Så överlever du ditt eget sällskap

Publicerad

Att bara har sig själv att prata med kan bli både irriterande, oinspirerande och långtråkigt. Och rent av riktigt deprimerande. Karolina Parding, sociolog och professor i arbetsvetenskap vid Luleå Tekniska Universitet, ger sina bästa tips på hur man övelever sitt eget sällskap.

Vi bad henne om några tips kring hur vi ska klara att behålla förståndet i vårt eget förutsägbara sällskap nu när höstmörkret lägger sig, och vi egentligen kanske hoppats att pandemin skulle vara över.

– Ovisshet det är ofta för människan väldigt jobbigt. När vi inte riktigt vet. Hur länge ska det blir? Vad kommer att hända? säger Karolina Parding.

Folkhälsmyndighetens rekommendation:

Visa

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att de som har möjlighet att arbeta hemma fortsätter med det även under hösten.

Många personer har inte möjlighet att arbeta hemifrån, t.ex. de som arbetar i servicesektorn och inom vård och omsorg. För att dessa ska kunna ta sig så säkert som möjligt till och från arbetet är det viktigt att försöka undvika trängsel.

Rekommendationen gäller så länge som de allmänna råden gäller, i nuläget till och med den 31 december 2020

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet