Emma Isberg jobbar hemma i lägenheten med att producera nyhetsinslag till radions P3 Nyheter. Foto: Randi Gitz/SVT

Emma i Luleå jobbar hemifrån – ensamheten är värst

Publicerad

P3-reportern Emma Isberg har jobbat hemifrån sedan mitten av mars – och nu har hon fått besked om att det blir ytterligare fyra månaders isolering. Hittills är det ensamheten som har varit svårast.– Det är verkligen en utmaning att inte ha någon som sitter bredvid, säger hon.

Från den 16 mars valde Sveriges Radio att inta en strikt hållning för att minimera risk för smittspridning på kontoret. Bara utsändande personal har tillträde till kontoret och annan personal ska jobba hemifrån.

Emma Isberg hade då just fått jobb på P3 Nyheter och hunnit vara endast två månader på kontoret i Luleå.

– Nu har jag snart suttit mer hemma än jag varit på kontoret, säger hon.

Kan hämta tjänstebil utan mänsklig kontakt

Dator, bandspelare, hörlurar och selfiepinne har hon hemma. Selfiepinnen används för att hålla distans till dem hon intervjuar. Om hon behöver använda tjänstebil är det ordnat så att hon bara behöver passera jobbets garage för att få ut bilnyckel och utrustning – allt för att minimera smittrisker.

För att klara av vardagslivet, när gränsen mellan hem och arbete suddas ut, är skrivbord och stol viktigt, precis som att ta raster, tycker Emma Isberg.

I onsdags kom alltså beskedet att distansarbetet på Sveriges Radio fortsätter till 7 januari – endast utsändande personal har tillträde till kontoret och annan personal ska jobba hemifrån.

Se Emmas reaktion på den fortsatta isoleringen, och hör henne berätta om hur hon ska klara hösten när mörkret smyger sig på, i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.