Polisen misstänker att branden på Strandens förskola på Porsön är anlagd. Foto: SVT

Misstänkt mordbrand på förskola i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Sent på tisdagskvällen brann det på Strandens förskola på Porsön i Luleå, polisen misstänker att branden kan vara anlagd.

Larmet inkom cirka 22.30 på tisdagsskvällen och enligt SOS alarm var branden släckt cirka tio minuter efter det.

Det ska ha handlat om en mindre brand, däremot var rökutvecklingen kraftig och den hade spridit sig så mycket att man var tvungen att stänga skolan. Den kommer att vara stängd under onsdagen till att börja med, sen gör räddningstjänsten en bedömning när den kan öppnas igen.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

– Det var en förbipasserande som upptäckte att det var lågor inne i byggnaden som då larmade. När vi kommer fram så lyckas vi släcka branden utifrån, det var en begränsad brand inne i ett rum. Hela byggnaden var rökskadad och därför går det inte att bedriva verksamhet där, säger räddningstjänstens inre befäl Adam Dahlberg.

Branden kan vara anlagd

Inga personskador ska ha uppstått i samband med branden.

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand och platsen är avspärrad då den ska undersökas av tekniker.

– Vi har hållit förhör på platsen, men mer än så kan jag inte säga just nu, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionsledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Mer i ämnet