Strandens förskola på Porsön är stängd på grund av brand. Foto: SVT

Brandskadade förskolan får ersättningslokaler

Uppdaterad
Publicerad

Från och med måndag flyttar fyra avdelningar från Strandens förskola in i ersättningslokaler. Det är oklart när förskolan kan användas som vanligt igen.

På grund av branden i Strandens förskola  ute på Porsön i Luleå kommer tre avdelningar att flytta in i före detta Seminariets förskola på Östermalm. En annan avdelning flyttar in i Porsökskolans lokal Bläckfisken.

– I nuläget går det inte att säga hur länge lokalerna är obrukbara. Besiktning av lokalerna kommer att genomföras för att bedöma skadeläget, säger Jesper Klefsjö, tf stadsbyggnadschef i ett pressmeddelande.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Verksamheten kommer under helgen att iordningsställa lokalerna och barnen kommer fortsatt att finns i sina ordinarie avdelningar. 

– Det som hänt är väldigt tråkigt men vi är glada att vi hittat ersättningslokaler så att verksamheten kan hålla öppet från och med måndag, säger Maarit Enbuske, skolchef i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Mer i ämnet