Foto: SVT/Erica Sundén

Butiken har utsatts för rånförsök tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Luleåbutiken – som utsattes för ett beväpnat rån på torsdagsförmiddagen – utsattes även för ett rånförsök i april förra året.

Den gången var det en maskerad minderårig pojke, med en soft airgun, som försökte råna butiken. Men den kvinnliga ägaren lyckades övermanna den unge rånaren och hålla fast honom till polis kom till butiken.

LÄS ÄVEN: Beväpnat rån mot butik – polisjakt efter gärningsmän

Av en dom i tingsrätten framgick det att rånaren tillsammans med en 16-årig kamrat planerade rånet mot butiken på Skurholmen. 16-åringen kunde ordna fram en svart soft airgun och maskering i form av en balklava.

Bakgrunden till att pojken skulle råna butiken var en påstådd skuld på 9.000 kronor för ”jobb” han skulle ha gjort och som de som han ”jobbade” åt inte tyckte att han gjort bra nog. Det försatte pojken i skuld som han försökte betala av genom att försöka råna butiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.