Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Dundrets ridskolechef Lotta Linderlöf om den nya ridanläggningen i Gällivare. Bara en tredjedel står klar och nu pausas bygget. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Över 200 köar för att rida i Gällivare – nu pausas bygget av ridhuset igen

Publicerad

Gällivare kommun avbryter upphandlingen av  det återstående bygget av den nya ridanläggningen. När SVT träffar ridklubben Dundret är besvikelsen stor.

– Vi har över 200 som står i kö, säger ridskolechefen Lotta Lindelöf.

Under flera år har häst intresserade i Gällivare kämpat för en ny ridanläggning. Den gamla är i ett uselt skick och glädjen var stor när kommunen beslutade att bygga ett nytt.

Men nu avbryter kommunen upphandlingen av det återstående bygget.

– Det återstår två tredjedelar av det ursprungliga bygget. Det lilla ridhuset ska byggas, stallet och hagar ska åtgärdas samt alla personalutrymmen och omklädningsrum för ridelever, säger Lotta Lindelöf.

Över 200 väntar på att få rida

Dundrets ridskolechef berättar vidare att både djur och människor måste vara kvar i en dålig miljö.

– Den nya delen är inte heller klar och har fel som måste åtgärdas, säger Lindelöf.

Ridklubben har 250 ridelever, 358 medlemmar och 45 hästar i stallet varav 22 är ridskolehästar och resten privata hyresgäster.

– Vi har över 200 som står i kö för att få börja rida. Om verksamheten ska kunna utvecklas behöver vi förutsättningarna som en fungerande anläggning ger.

Därför pausas bygget

Enligt Dan Johansson, t f förvaltningschef Gällivare kommun, är upphandlingen avbruten på grund av det rådande marknadsläget med högre priser. Han säger att ett nytt anbudsunderlag kommer att tas fram under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.