Mervi Kostet berättar om coronaavdelningen som förbereds i Pajala. Foto: SVT / Thommy Johansson

Pajala kommun öppnar ”corona-avdelning” för äldre

Uppdaterad
Publicerad

Pajala kommun öppnar en covid-19-enhet inom äldreomsorgen. Arbetet är igång och öppnandet planeras inom några veckor.

Inom de närmaste veckorna kommer Pajala kommun öppna en covid-19-avdelning inom äldreomsorgen för att kunna garantera en god vård och omsorg inom äldrevården i kommunen.

För dem med hemtjänst

– Vi gör förberedelser för dem som blir smittade i ordinärt boende, det vill säga personer som har hemtjänst och får smittan. Och för de brukare inom hemvården som smittas och som bor långt ifrån centralorten, säger Mervi Kostet, sektorchef inom stöd och omsorg i Pajala kommun.

Coronaviruset i Norrbotten

Få smittade

I Pajala finns ett konstaterat fall med covid-19-sjukdom och ett antal personer med misstänkt covid-19-smitta, men inga dödsfall är rapporterade inom äldreomsorgen.

– Covid-19-avdelningen kommer att ha tolv platser. Vi kommer att gå ut med en intresseanmälan för att jobba i en covid-19-enhet bland personalen. Det blir sjuksköterskor och undersköterskor som kommer att jobba enbart i den avdelningen, säger Mervi Kostet.

Ladda ner SVT Nyheters app och få de senaste nyheterna om coronaläget i Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet