Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elsy Drugge och grannen Lagen Antonsson är otrygga och upprörda över den dåliga mobiltäckningen i Vitådalen. Ingen lösning är heller i sikte. Foto: SVT

Dålig mobiltäckning i Vitådalen skapar otrygghet

Uppdaterad
Publicerad
Det är inte tryggt att ha det så här – det menar de boende i Vitådalen om den minst sagt svajiga mobiltäckningen. Och någon lösning ser inte ut att vara i sikte.

Tidvis och beroende på var du befinner dig går det inte ens att ringa 112 – så ser det ut för de boende i Övre Vitådalen i Luleå kommun.

– Det är ju inte tryggt, det är ju otryggt att ha det så här i fall man behöver kontakt med ambulans  eller så. Det är ju uruselt och på en del ställen så funkar det ju inte alls, säger Elsy Drugge som bor i Kvarnberg.

”Kan inte ringa inomhus”

– Det är uselt, riktigt dåligt. Som där jag jobbar till exempel, man kan inte ringa inomhus där. Man får gå ut och ringa och om man har tur kan man komma fram. Men ibland får jag sätta mig i bilen och köra en bit för att kunna ringa, säger Elsys granne Lage Antonsson.

Inge lösning i sikte

Och som det ser ut idag så finns ingen nära förestående på problemet då Post och telestyrelsen säger nej till att tillsammans med Luleå kommun och Telia gå in och finansiera en mast i området.

– Jag tycker att staten borde hjälpa till med sånt här. Att inte bara kommunen ska behöva stå för det hela, säger Lage Antonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer