• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Visa alla (2)

Debutanter har chans till Allsvenskan

Det har gått riktigt bra för Sveriges nordligaste elitlag. På söndag har de chans att hamna på direktplats till Allsvenskan.

Assisterande tränare Marcus Roininen skriver på hemsidan inför matchen att det är som en chipspåse man inte vill sluta äta av.

– Självklart vill vi äta mer av chipspåsen, säger Fredrik Söderholm, tränare för Assi IF. Vi drivs ju av att vinna de matcher vi ställer upp i.

Allsvenskan nära

Assi IF debuterade i Elitettan denna säsong. I juni när vi besökte dem hade de vunnit 7 av 8 matcher. Målet var att hålla sig kvar i Elitettan. De sa att de hade inga ambitioner att ta sig till Allsvenskan.

Varför har det gått så bra?

– Vi har hängivna tjejer som tränat hårt och både som grupp och individer har de växt enormt under säsongen.

Just nu har Växjö och AIK direktplats till Allsvenskan. Men med 5 matcher kvar har Assi IF chans att byta plats med AIK. Och på söndag avgörs mycket. De möter AIK hemma – den som vinner då ligger bra till inför de sista fyra matcherna.

Pressen ökar

Nu ligger de strax under strecket för en direktplats till Allsvenskan och vill inte sluta äta ur chipspåsen. De har samma antal vinster och förluster som AIK som ligger strax över. Enda skillnaden är att AIK har större skillnad mellan gjorda och insläppta mål.

– Pressen ökar förstås utifrån från media och publik, men jag känner ändå att tjejerna passar på att njuta av att som nykomling vara bland de fyra bästa lagen i Elitettan, säger Fredrik Söderholm, tränare för Assi IF.

Är du själv nervös då?

– Som alltid skyddar jag min nervositet genom att förbereda mig så gott jag kan, säger Fredrik Söderholm, för att kunna ge tjejerna det de behöver. Har jag lyckats med förberedelserna så är jag inte nervös, men spännande ska det bli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Assi har chans på Allsvenskan

Mer i ämnet