Polisen fortsätter arbetet med att utreda dödsolyckan i höjd med Sattajärvi, berättar Magnus Carlborg, tillförordnad lokalpolisområdeschef i östra Norrbotten. Foto: Privat/SVT arkiv

Efter dödsolyckan utanför Pajala – polisen utreder vållande till annans död

Publicerad

Polisens utredning pågår fortsatt efter dödsolyckan på väg 392 i höjd med Sattajärvi utanför Pajala. Tre män omkom och två vårdas på sjukhus.

– Brottsrubriceringen är initialt vållande till annans död, men ingen är delgiven misstanke om brott, säger Magnus Carlborg, tillförordnad lokalpolisområdeschef i östra Norrbotten.

Det var tidigt på lördagsmorgonen, klockan 04.19, som larmet kom om att en bil hamnat på taket och börjat brinna, på väg 392. När räddningspersonalen kom fram till platsen var bilen övertänd.

– En viktig del i vårt arbete är att fastställa identiteten på de som omkommit. Vi har genomfört den tekniska undersökningen men kan i nuläget inte säga någonting om varför olyckan har inträffat, säger Magnus Carlborg.

Utredningen fortsätter

Har ni  kunnat höra någon av de överlevande efter olyckan?

– Vi har hållit en del förhör men med vilka personer är ingenting som vi kommenterar från polisens sida. Utredningen är pågående, säger Magnus Carlborg.

Av de två personer som överlevde olyckan är en 24-årig man från Kiruna allvarligt, men inte livshotande skadad. En 27-årig man, också han från Kiruna, lyckades själv ta sig ut från bilen. Enligt uppgifter från Region Norrbotten är han lindrigt skadad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka vid Sattajärvi

Mer i ämnet