Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikverket ska utreda dödsolyckan på väg 392 utanför Pajala. Hör presskommunikatör Thomas Johansson berätta. Foto: Trafikverket och privat

Trafikverket ska utreda dödsolyckan utanför Pajala

Publicerad

Tre män miste livet och två skadades i den allvarliga trafikolyckan utanför Pajala. Efter händelsen kommer Trafikverket att utreda olyckan.

Det var tidigt under lördagen som olyckan inträffade på väg 392 i höjd med Sattajärvi. Av okänd anledning voltade bilen av vägen och fattade eld.

De avlidna männen och de två som skadades, varav en allvarligt, är samtliga i 20-årsåldern.

– När vi kommer fram till platsen är personbilen helt övertänd. Initialt försöker man bara göra allt man kan från vår sida men man är berörd för det var en väldigt tragisk olycka, och särskilt när man såg det arbetet som teknikerna tvingades göra, sade insatsledaren Robert Wahlberg.

Olyckan ska utredas

Polisen meddelade under måndagen att de arbetar vidare med att försöka klargöra orsaken till olyckan och om det ligger något brott bakom eller inte. Rubriceringen är i nuläget vållande till annans död.

Trafikverket kommer även att utreda olyckan.

– Det är väldigt tragiskt när det är sådana här olyckor. Vi jobbar väldigt hårt över hela landet med att försöka minimera antalet dödsolyckor, säger Thomas Johansson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Hör Thomas Johansson i videon om Trafikverkets arbete.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka vid Sattajärvi

Mer i ämnet