Explosionen på Bergnäset tryckte ut husfasaden på Stengatan. Sven-Olof Leppäniemi evakuerades och i klippet hör du hans tankar om att flytta hem igen. Foto: Micke Nyberg/SVT

Efter explosionen på Bergnäset: Nu får Sven-Olof flytta hem igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan en vecka på hotell fick boende på Stengatan flytta hem till Bergnäset under dagen. Sven-Olof Leppäniemi evakuerades efter explosionen och känslorna är blandade inför hemkomsten.

– Det är jätteskönt samtidigt som man har mycket funderingar. Man undrar vad som har hänt egentligen, säger han till SVT.

Sven-Olof och ungefär 20 boende till evakuerades efter den kraftiga explosionen i fredags. Husfasaden trycktes ut av smällen och fyra personer greps och anhölls misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

De frihetsberövade har släppts och ärendet är omrubricerat till allmänfarlig vårdslöshet. Tre personer har avskrivits från utredningen och det är bara lägenhetsinnehavaren som i nuläget är misstänkt för brott.

För de som evakuerades i samband med explosionen har det varit en omtumlande vecka – i klippet hör du Sven-Olof Leppäniemis tankar inför hemkomsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.