Det hårt kritiserade företaget Postnord hade inte tänkt åka norr om Umeå under sin charmturné. Men eftersom det blev klagomål – även om det– så ändrar sig företaget.

Efter ilskan mot Postnord – charmturné kommer till Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Den hårda kritiken mot Postnord har fått företaget att starta en charmturné runt om i landet. Till en början tänkte man inte åka norr om Umeå men efter kritik – även mot detta – har man nu ändrat sig.

– Vår plan är att komma till Luleå den 18 juni, säger Maria Ibsén, pressansvarig vid Postnord.

Klagomålen mot Postnord har gällt allt från bristande leveranser till avgifter på Kinapaketen. Så den 9 april  började företaget rulla runt i Sverige med en stor trailer för att möta allmänheten och lyssna på deras åsikter och svara på frågor om hur verksamheten fungerar.

Tar till sig av kritiken

Men att åka norr om Umeå var inte tänkt från början.

– Nej, men vi har uppmärksammat kritiken mot detta och vill därför komma till Luleå också, säger Maria Ibsén.

I kritiken ute på sociala medier skriver norrbottningar om att Postnord behandlar länet som en vit fläck på kartan när det gäller samhällsservice. Kommentarerna är både arga och ironiska. Till exempel skriver en person; ”Borde byta namn till PostSöder” och ”Kommer verkligen tåget? Jodå, säkert som ett brev på Posten...”.

Väntar på ett klartecken

– Det är inte så att vi tycker att Norrbotten är mindre viktig att besök än andra platser. Vi har hittills varit på 21 ställen i Sverige så därför har vi fått välja bort många platser, säger Maria Ibsén.

Går allt enligt de nyaplanerna så kommer Postnord inrullande i Norrbottens residensstad den 18 juni.

– Men vi har inte fått klartecken av Luleå kommun än. Vagnen är 13,5 meter lång och fem meter bred, så de måste anvisa oss en lämplig plats, säger Maria Ibsén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.