En av de misstänkta för människorov häktad

Uppdaterad
Publicerad

En av de tre män som suttit anhållna för människorov i Kiruna är nu häktad.

En man i Kiruna har under måndagen häktats på sannolika skäl misstänkt för människorov, vilket är den högre misstankegraden.

Den man som nu häktats är född 1990. Han greps natten mot söndagen tillsammans med ytterligare två män, födda 1981 och 1982. Alla tre har sedan dess suttit anhållna, på sannolika skäl misstänkta för människorov.

– Misstankarna kvarstår även mot de två män som ännu inte begärts häktade, säger åklagare Anna Bergström.

Beslut om häktning av de två andra anhållna

Åklagaren har nu fram till imorgon tisdag på sig att begära de två anhållna männen häktade. Ytterligare två personer är anhållna i ärendet och åklagaren har för avsikt att begära även dem häktade. Målsäganden har ännu inte anträffats.

– Ett intensivt utredningsarbete pågår samtidigt som sökandet efter målsäganden fortsätter, säger vice chefsåklagare och förundersökningsledare Anna Bergström vid åklagarkammaren i Luleå.

– Jag kommer att ta ställning till om jag kommer att begära dem häktade idag på eftermiddagen eller imorgon förmiddag, säger hon.

Åklagaren förtegen

De tre männen är misstänkta för människorov på en 29-årig man som varit försvunnen sedan den 27 juli. Den misstänkta brottsplatsen ligger i centrala Kiruna.

Åklagaren vill i nuläget inte kommentera vad som framkommit i utredningen så här långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.