Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter på plats berättar mer om händelsen i Luleå. Foto: Erica Larsson

Kvinna i 25-årsåldern död efter skottlossning i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern har hittats död i Luleå. En man i 30-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord. På lördagskvällen spärrade polisen av ett område kring en gångtunnel i närheten av mordplatsen och teknikerna hittade någon form av föremål.

– Jag hade balkongdörren på glänt och hörde fyra snabba skott. Då ringde jag direkt 112, säger Pekka Venälainen som är boende i området.

– Det känns väldigt olustigt och jag kände till och med illamående när jag fick veta vad som hade hänt, säger en boende i området som SVT varit i kontakt med. Hen väljer att vara anonym.

Enligt obekräftade vittnesuppgifter till SVT ska det ha hörts skott. Sedan ska flera bilar ha lämnat platsen. Polisen bekräftar inte uppgifterna och uppger att de inte går ut med detaljer i det här skedet.

Dödsskjutningen i Luleå

Efter att larmet kom på fredagskvällen så spärrades en badplats av och ett flertal polispatruller samt tekniker kallades till platsen. Händelsen rubriceras som mord.

– Strax efter klockan tio fick vi samtal om att personer hört något som liknade skott. Vi skickade patruller till platsen och där påträffas en avliden person, säger Liv Fahlén.

Blommor och ljus på platsen

Förutom tekniker som undersöker den misstänkta brottsplatsen så har polisen också fått förstärkning i form av den regionala insatsstyrkan. Under lördagseftermiddagen var polisens avspärrningar borta och inga poliser var längre på plats.

– Det ligger två tända ljus och blomsterbuketter och det kommer en del folk som stannar till. Samtidigt badar barn i kvällssolen på badplatsen. Så det är lite speciell stämning, säger SVT:s reporter Kristofer Naess.

På lördagskvällen spärrades ett nytt område av, en gångtunnel cirka hundra meter från badplatsen. Polisen var på plats under en halvtimme och letade igenom området med hundpatruller, enligt SVT:s reporter på plats

Tekniker på plats har undersökt ett föremål i tunneln.

– Oklart vad det är, de tog med sig detta i ett brunt paket och lämnade precis platsen, säger Kristofer Naess, vid 20.30-tiden på lördagskvällen.

Enligt Aftonbladet var det en pistol  som hittades.

30-årig man anhållen

Under lördagen anhölls en man i 30-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mordet. Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, nekar till brott.

Strax efter klockan 22 larmades polisen till Notviken då inringare hade hört skott. Foto: Randi Gitz/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet