Polisen har frihetsberövat en person misstänkt för inblandning i det misstänkta mordet i Kalix.

En person anhållen misstänkt för mord i Kalix

Uppdaterad
Publicerad

En person är gripen misstänkt för mord i Kalix. Polisen gav information om fredagens gripande vid en presskonferens i Kalix.

– En man har anhållits ikväll, på sannolika skäl misstänkt för mord, sa Lars Öberg vid polisen.

Polisens utredning har fortsatt under fredag och nu är en person frihetsberövad. Polisen kommer att hålla en presskonferens klockan 19  i Kalix polishus, fram till dess lämnar polisen inga ytterligare uppgifter.

Misstänkt mord i Kalix

Hundägare larmade

Det var under onsdagsförmiddagen som en hundägare hittade likdelar längs strandpromenaden i centrala Kalix, enligt uppgifter till Aftonbladet. De lokala tidningarna rapporterade om att det var ett huvud, ben och armar. Men polisen har forfarande inte bekräftat uppgifterna.

Tre dagar

Under tre dagar har polisen fortsatt undersöka platsen och letat efter fler fynd. Det är oklart om de har funnit fler kroppsdelar. Polisen ska även ha knackat dörr och genomfört yttre och inre spaning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet