Polisen har spärrat av området runt ett flerfamlijshus i Kalix där den misstänkta mördaren gripits.

Här greps den misstänkta mördaren

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus i centrala Kalix är avspärrat efter polisens gripande av den man som på sannorlika skäl är misstänkt för att ha mördat en ung östeuropeisk man.

Det var under eftermiddagen som polisen slog till med insatsstyrkan i lägenheten där den misstänkte gärningsmannen bodde.

-  Gripandet gjordes efter en planlagd insats, och gick odramatiskt till. Personen fanns där polisen hade räknat med, säger Lars Öberg vid polisen i Kalix på en presskonferens under fredagskvällen.

Misstänkt mord i Kalix

Avspärrningar

Enligt SVTs reporter på plats var ett större område runt huset avspärrat.

– Det är två av polisens minibussar på plats och även en patrull som satt och vaktade avspärrningarna. I övrigt är det lugnt på platsen. Polisen verkar arbeta inne i huset, säger vår reporter Ellika Nillson.

Under fredagskvällen höll polisen en extrainsatt presskonferens för att berätta om gripandet av den man som nu är anhållen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet