– Både offret och den misstänkta gärningsmannen är av östeuropeisk härkomst, säger Lars Öberg, polisens biträdande kommenderingshcef.

Mordet i Kalix: En man anhållen – kan finnas fler gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

En man är gripen och på sannolika skäl misstänkt för mordet i Kalix. Det var i onsdag som kroppsdelarna av en man hittades i Kalixälven
och vid en extrainsatt presskonferens under fredagskvällen berättade polisen nya detaljer i utredningsarbetet.

– Vi har fortsatt jobba med oförminskad intensitet. Under förmiddagen har utredningen och spaning lett fram till en person som vi bedömer som intressant för utredningen. En husrannsakan har gjorts, en man har gripits. Han har anhållits ikväll, på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Lars Öberg, polisens biträdande kommenderingscef.

Den frihetsberövade mannen greps under fredagseftermiddagen i en lägenhet i centrala Kalix och polisen berättar att själva gripandet gått odramatiskt till.

Den misstänkte är från Östeuropa

Den mördade mannen kommer från Östeuropa men fler detaljer vill polisen inte gå in på.

– Både offret och den misstänkta  gärningsmannen är av östeuropeisk härkomst, berättar polisen.

Polisen utesluter inte att det finns fler gärningsmän.

– Men just nu har vi en anhållen på sannolika skäl misstänkt.

Hundägare larmade

Det var under onsdagsförmiddagen som en hundägare hittade likdelar längs strandpromenaden i centrala Kalix och polisen inledde en förundersökning om mord. De lokala tidningarna rapporterade om att det var ett huvud, ben och armar. Men polisen har forfarande inte bekräftat uppgifterna.

Polisen vill inte säga något mer om hur de tror mannen dödats eller om de misstänker att någon styckat kroppen.

Fortsatt polisspaning

– Fortsatt spaning och utredning, och forensiska utredningar, både på fynd som hittats och som vi har gjort i dag, säger Lars Öberg om det fortsatta arbetet med utredningen.

Området kring älven i Kalix där kroppsdelar hittats är fortfarande avspärrat liksom området runt det flerfamiljhus där insatsstyrkan grep mannen. Arbetet på platsen fortsätter med dykare, hund och helikopter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet