Scania Ferruform i Luleå kan starta upp verksamheten igen. Foto: SVT/Jimmy Bäckström

Ferruform i Luleå startar produktionen på måndag

Uppdaterad
Publicerad

Produktionen vid Scania Ferruform i Luleå startar igen på måndag den 20 april efter ett flera veckor långt permitteringsstopp.

– Vi kommer att starta upp försiktigt. Det handlar absolut inte om att rampa upp fabriken i full fart utan vi gör det långsamt, säger platschefen Ricky Carlsson.

Begränsad verksamhet

Det var den 25 mars som Scania Ferruform i Luleå korttidspermitterade cirka 600 personer, både verkstadsanställda och produktionsnära tjänstemän. 

Coronaviruset i Norrbotten

– Vi kör igång i begränsad omfattning med några skiftlag och personalen kommer inte jobba heltid utan några dagar i veckan till att börja med, säger Ricky Carlsson.

Nu kommer leveranser

Scania Ferruform är ett av många verkstadsbolag som tvingats stänga på grund av den komponentbrist som uppstått på grund av coronapandemin.

–  Nu har det börjat öppna upp sig i Europa och vi får en del leveranser som gör att vi kan dra igång verksamheten om än i mindre omfattning än normalt, säger Ricky Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet