Elisabeth Rosenbrand, projektledare för Musikens Makt. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Politikerna backar : Festivalen Musikens Makt ska inte upphandlas

Publicerad

I dag har Luleå kulturnämnd beslutat att festivalen Musikens Makt inte ska upphandlas. Politikerna var eniga om att ändra sitt tidigare beslut.

Det innebär att festivalen kan genomföras under liknande förutsättningar som tidigare år.

– Vi har nu lyssnat på föreningen Musikens Makt och förstått att det finns en problematik med att upphandla den här typen av kulturarrangemang, inte bara för föreningslivet utan även för oss i nämnden, säger kulturnämndens ordförande Omar Jakobsson.

Föreningen sa nej

Kulturnämnden föreslår att kommunfullmäktige ska anslå 1.450.000 kronor till festivalen.

Det var tidigare i höst som kulturnämndens arbetsutskott gick ut med förslaget att upphandla musikfestivalen och en tid därefter klargjorde föreningen Musikens Makt att de inte tänkte delta i någon upphandling

– För oss är det viktigt att man kan vända sig till kulturnämnden om man vill göra något bra för Luleås kulturliv utan att behöva fundera på upphandlingar, säger nu Omar Jakobsson.

”Vi tappade sugen redan ifjol”

– Det känns så klart bra att de tagit beslutet, sedan får vi hoppas att kommunfullmäktige är lika positiva, säger Elisabeth Rosenbrand, projektledare för Musikens Makt.

Även om hon är glad över dagens besked så är hon aningen dämpad.

– V i föreningen är extremt trötta. Vi tappade nog sugen redan i fjol. Det tar på krafterna att hela tiden ha en snål budget och inte kunna utveckla festivalen, säger Elisabeth Rosenbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikens Makt i Luleå

Mer i ämnet