Foto: TT

150 frivilliga vill hjälpa till inom sjukvården i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 150 intresseanmälningar för att jobba som extraresurs, i samband med coronavirusets spridning i länet, har hittills kommit in till Region Norrbotten. 

Enligt Karin Larsson, HR-direktör i Region Norrbotten, har regionen ett intresse av alla möjliga yrkesroller som kan behövas i och med coronaviruset.  

– De som har sökt är personer med vårdkompetens. Vi har läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och övrig vårdrelaterad personal där man kan tänka sig att hjälpa till på olika sätt, säger hon. 

Coronaviruset i Norrbotten

HR-direktören ser positivt på att det finns personer som kan tänka sig att ställa upp och hjälpa till inom vården.  

– Jag tycker att det är jättepositivt att det finns så många som är villiga att komma in och hjälpa till med de kompetenser de har. Det tycker jag är väldigt fint.  

Regionen jobbar nu löpande med att ta in alla intresseanmälningar för att se var och hur intresserade hade kunnat hjälpa till.  

 – Vi är otroligt tacksamma för det här inflödet, för vi behöver jättemycket händer och fötter nu i de här tiderna, sa Pia Näsvall, chefsläkare i Region Norrbotten, under onsdagens pressträff. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet