Christina Lehto, advokat. Foto: SVT

Försvarsadvokaten inställd på häktningsförhandling

Uppdaterad
Publicerad

I dag kan det komma besked om den man som sitter anhållen misstänkt för att ha mördat en man i Piteå ska begäras häktad.

På måndag är sista dagen för att ta ett beslut om den misstänkte kommer häktas eller inte. Men redan nu på söndag kan det komma ett beslut.

-Åklagaren säger att hon sannolikt kommer att ta ställning till om personen häktas eller inte i eftermiddag, säger Karin Rosander, kommunikationschef vid Åklagarmyndigheten, till TT.

Man hittad död – misstänkt mord i Piteå

Det var under fredagen som den nu döde mannen anmäldes försvunnen. Hans bil hittades senare på en parkeringsplats utanför en ishall i Piteå. I bilen hittades mannen död, enligt uppgifter från mannens bror till Piteå-Tidningen.

Polis och åklagare har hittills varit mycket förtegna om ärendet. Polisen vill inte kommentera uppgifterna om att kroppen hittades i bilen utan hänvisar till åklagaren som inte heller vill uttala sig.

Har tilldelats advokat

Den nu anhållne mannen är i skrivande stund skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

– I samband med att åklagaren tar ställning om hon ska begära honom häktad så kommer hon också att ta ställning till misstankegraden, säger Karin Rosander till SVT Norrbotten.

Den misstänkte har begärt en offentlig försvarare och det är nu klart att det blir Christina Lehto, advokat vid Advokatbyrån Kaiding, som kommer att representera den misstänkte.

– Jag har träffat honom och varit med på förhör och liknande. Men jag kommer inte och kan heller inte säga någonting innan det blir beslutat om en eventuell häktningsförhandling, säger Christina Lehto till SVT Norrbotten.

– Men vi kan utgå ifrån att det kommer hållas en häktningsförhandlig i alla fall.

Lehto vill inte kommentera vilken inställning hennes klient har till anklagelserna.

– Jag vill inte gå in på vilken inställning min klient har, jag har inga mer kommentarer att ge idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittad död – misstänkt mord i Piteå

Mer i ämnet