Ett stort område och en bil spärrades av i Piteå. Foto: SVT

Mordmisstänkte sitter fortfarande anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Läget är oförändrat kring den person som under fredagen blev anhållen skäligen misstänkt för ett mord i Piteå.

Eftersom att personen blev anhållen under fredagen kan det dröja till klockan 12 på måndag som det tas beslut om den misstänkte kommer att häktas eller inte.

– Läget är oförändrat och det kommer att genomföras ett antal utredningsåtgärder. Vilka de är vill åklagaren inte gå in på, jouråklagarens bedömning är att det inte går att lämna mer information i dag, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på åklagarmyndigheten.

Man hittad död – misstänkt mord i Piteå

Under gårdagen ville polisen inte kommentera om en kropp hittats. Det gör heller inte åklagarmyndigheten och jouråklagaren som i nuläget inte vill uttala sig ytterligare och hänvisar till att utredningen är i ett tidigt stadie.

– Kortfattat så är läget detsamma som i går, han är fortfarande anhållen skäligen misstänkt för mord och mer än så vill hon (jouråklagaren) inte säga då det är väldigt tidigt i utredningen, säger Karin Rosander.

Det var under fredagen som polisen spärrade av ett större område vid LF Arena i centrala Piteå. En bil som anmälts stulen spärrades också av, enligt uppgifter till SVT Norrbotten var ägaren till bilen anmäld försvunnen. Under fredagen blev alltså en person anhållen, skäligen misstänkt för mord. Vilket är den lägre misstänksgraden.

Uppdatering 12.18:

Den mordmisstänkte ska enligt Piteå-Tidningen ha begärt en offentlig försvarare.

– Vi har inte fått veta vem den offentliga försvararen är, det är möjligt att vi får veta det i eftermiddag, säger Karin Rosander till PT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittad död – misstänkt mord i Piteå

Mer i ämnet