Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Per Vestin, är en av 620 anställda inom Region Norrbotten som måste söka sitt gamla jobb – och två tjänster till. Foto: Micke Nyberg/SVT

Nu tvingas Per söka sitt gamla jobb som ekonomiassistent i Boden

Publicerad

Fackförbundet Visions ordförande i Region Norrbotten, Per Vestin,  är en av de 620 anställda som måste söka sitt gamla jobb.

– Alla måste söka tre olika jobb för att ledningen ska kunna pussla med tjänsterna, säger han.

Facket ville se en annan lösning på frågan, att regionen löser bemanningen med hjälp av LAS för att det skulle förenkla processen och skapa mindre stress bland de medlemmar som berörs.

– Jag tycker att det hade varit en mycket justare process. Jag förstår mycket väl att det skapar en stor oro när arbetsgivaren i stället vältrar över ansvaret på oss anställda, säger Per Vestin, ordförande för Vision inom region Norrbotten, och fortsätter:

– Alla ska söka tre jobb från katalogen och det är inte alls säkert att man får sitt första val eller ett jobb överhuvudtaget.

Söker sitt gamla jobb

Han är själv anställd som ekonomiassistent vid regionens ekonomikontor i Boden och den tjänsten ska han söka.

– Det gäller bara att hitta två andra tjänster som jag kan söka. Men om jag får ett annat jobb i stället så knuffar jag ut någon som sitter där i dag och det känns inte bra. Vi måste tyvärr leva med det, men många kommer att ha svårt att gissa sig till var de ska passa in i den nya organisationen, säger Per Vestin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SPARPAKET I REGION NORRBOTTEN

Mer i ämnet