Just nu förs en dialog med fackliga organisationer om de övertaliga medarbetarna. Foto: Arkiv/SVT

Region Norrbotten varslar: ”60 medarbetare kan bli uppsagda”

Publicerad

Region Norrbotten varslar om övertalighet inom stab- och stödfunktioner. Under onsdagen informerades arbetsförmedlingen att 60 anställda kan komma att bli uppsagda.

Region Norrbotten skriver själva att det handlar om ”60 medarbetare inom stab och stödfunktioner” som riskerar att bli uppsagda.

För knappt två år sedan inleddes en stor omställning av Region Norrbotten med bland annat ett införande av ett anställningsstopp. Sedan dess har antalet anställda minskat med drygt 300 medarbetare varav merparten är just inom stab och stödfunktionerna.

Minskningarna har skett genom naturliga avgångar i form av pension och att anställda själva valt att lämna regionen.

”Dialog med facken om övertaliga medarbetare”

Sedan ungefär en månad tillbaka har Region Norrbotten en ny organisation och kartan för stab- och stödfunktioner har ritats om. Just nu saknar 60 personer en befattning i den nya organisationen och omplaceringsutredningar har påbörjats.

– Nu förs dialog med de fackliga organisationer som representerar de övertaliga medarbetarna, säger Daniel Westerberg, förhandlingschef, i ett pressutskick.

Region Norrbotten har ett politiskt uppdrag att minska kostnaderna med 700 miljoner kronor till 2022 för att få en långsiktigt hållbar ekonomi.

Samtidigt ska norrbottningarna erbjudas en bättre verksamhet och arbetet för att nå dit kallas för omställningen.

Källa: Region Norrbotten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SPARPAKET I REGION NORRBOTTEN

Mer i ämnet