Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anna-Stina Nordmark Nilsson säger att de 620 anställda inom Region Norrbotten måste ha bestämt vilka tre jobb de ska söka senast den 19 april. Foto: Micke Nyberg/SVT

Nu måste 620 anställda söka sina gamla jobb i Region Norrbotten

Publicerad

Som en del av regionens tuffa besparingar kommer 150 befattningar att dras in och de anställda måste nu söka sina gamla jobb och ytterligare två jobb per person.

Därför lades en katalog med 620 tjänster ut på intranätet på fredag morgon.

Nu kommer konsekvenserna av de redan kända besparingarna på 150 jobb inom region Norrbotten.

Tjänstekatalogen omfattar 620 befattningar och de anställda måste söka tre jobb var.

”Kan söka nya karriärer”

De anställdas val ska vara gjorda till den 19 april och efter det ska det nya pusslet börja läggas, som regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson uttrycker det.

– Vi ska så långt som möjligt försöka genomföra våra medarbetares önskelistor, men vi tycker att det här är en stor möjlighet för dem att söka sig nya karriärer. De jobb som finns i katalogen är inte helt och hållet likt de gamla jobben. Jag skulle tror att vi har förändrat hälften av tjänsterna, säger hon.

”Självklart mycket stressande”

Anna-Stina Nordmark Nilsson är medveten om att omorganisationen skapar oro och därför kommer regionen att snabba på bemanningsprocessen.

– Det här är självklart mycket stressande eftersom man ska söka nya jobb inom regionen, men man har ju möjlighet att söka vilket jobb som man helst vill ha, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SPARPAKET I REGION NORRBOTTEN

Mer i ämnet