Se förödelsen efter storbranden i Morjärv – hör delägaren Hans Rönnlund som fortfarande är medtagen. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Se förödelsen efter storbranden i Morjärv – inget gick att rädda ur Hans garage

Uppdaterad
Publicerad

Delägaren Hans Rönnlund blev väckt i ottan den 31 mars med orden att ett av hans garage stod i brand. Nästan 200 husbilar och husvagnar stod vinterparkerade där och allt brann upp på bara några timmar – ingenting gick att rädda.

– Man får en skuldkänsla. Många har blivit drabbade och miljonbelopp har gått upp i rök, säger han till SVT.

Polisens tekniker har genomfört en brandplatsundersökning men vad som hände den där sista dagen i mars är än så länge oklart. UAS-piloter sökte igenom lokalen med drönare eftersom det fanns risk att delar av byggnaden kunde rasa samman om man gick in i den.

– Det är jättesvårt att hitta någonting när det är så stort utrymme och allt har brunnit ner totalt. Jag har själv funderat på vad det kunde vara som startade branden men ingenting som jag kan säga att ”jo det där kan det vara, säger Hans Rönnlund.

Storbranden i Morjärv

Dom ekonomiska resurserna räcker inte till

Planer finns att bygga upp garaget igen men då behövs det ekonomiska muskler för att göra det. I nuläget vet inte Hans Rönnlund om de har det och försäkringsbeloppet kommer inte heller att täcka att bygga en likadan lokal.

I klippet hör du delägaren Hans Rönnlund som fortfarande är medtagen efter branden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Morjärv

Mer i ämnet