Här är alla föreställningar

Uppdaterad
Publicerad

Här är alla föreställningar på Norrbottensteatern under våren och sommaren.

30 januari: SNÖFRID – Ett gästspel från den samiska nationalteatern Sámi Naunálateáhter Beaivvá.

1 februari: ELDORADO Varför lär vi oss inte av våra misstag? – Ett scensamtal med Morten Kjaerum och Elisabeth Lax.

10 februari: PRESSKONFERENSEN av nobelpristagaren Harold Pinter. En landsomfattande scenkonstperformance som spelas utomhus på Storgatan utanför Smedjan i Luleå.

2 mars – 10 juni: TIO ÖVER ETT (Ung Scen Norr) av Rasmus Lindberg baserat på en roman av Kirunafödda Ann-Helén Laestadius och med nyskriven musik av Maxida Märak. Norrbottensteaterns unga scen levererar en rapp och humoristisk föreställning om en historisk stadsflytt.

17 mars – 18 maj: LA STRADA DEL AMORE av tidigare Luleåbon Staffan Göthe. En rolig och samtidigt vemodig berättelse om relationer, kärlek och tidens obarmhärtiga gång.

7-28 april: DISSEKERING AV ETT SNÖFALL av Svenska Akademiledamoten Sara Stridsberg. En fri fantasi om Drottning Kristinas sista år vid makten. En drömlik berättelse om makt, förtryck, pennalism och hot men också om beslutsamhet och styrka.

14-30 juni: EN MIDSOMMARNATTSDRÖM  av William Shakespeare. Vi upprepar sommarteatersuccén från 2017 och precis som förra året blir det en riktig teater- och musikfest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.