Lena Hannu, barn och utbildningschef Övertorneå Kommun, mitten, tog emot priset. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här delas jämställdhetspriset för Region Norrbotten ut

Publicerad

Idag delades jämställdhetspriset på 100 000 kronor ut. Det blev barn- och utbildningsförvaltningen i Övertorneå kommun som tog hem priset.

De fick priset för sitt systematiska sätt att ta sig an utmaningen att förändra och förbättra förutsättningarna för ett jämställt samhälle.

– Det känns helt fantastiskt. Jag är så stolt över all personal hos oss hemma i kommunen och från Övertorneå kommuns sida att man uppmärksammar det här arbetet som vi försöker göra, säger Lena Hannu, barn- och utbildningschef i Övertorneå Kommun.

Trodde du att ni hade någon chans att vinna priset?

– Nej, det trodde jag inte. För man tycker själv alltid att det vi gör kanske inte syns i det stora hela. Alla som var nominerade gör ett jättebra arbete och det är viktigt att vi gör det tillsammans.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Fortsatt arbete kring jämställdhet och för att fler barn ska nå målen i skolan, oavsett om du är pojke eller flicka.

Jämställdhetspriset delas ut sedan 2014, på den regionala jämställdhetsdagen. Bakom priset står ”Samverkan i jämställdhet”, där länsstyrelsen i Norrbotten, Region Norrbotten, Luleå tekniska universitet och Norrbottens kommuner ingår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer