Kroppsdelarna hittades i centrala delarna av Kalix. Foto: Google Earth.

Här hittades de makabra fynden

Uppdaterad
Publicerad

Det är längs strandpromenaden, mellan campingen och en liten gångbro, i centrala Kalix som polisen hittat kroppsdelar till en ung man.

Platsen är en del av ett populärt och välbesökt promenadstråk och mittemot, på andra sidan vägen, ligger ett villaområde. Några hundra meter bort ligger även Kalix folkhögskola.

De kroppsdelar som har hittats hittills är ett huvud, armar och ben enligt uppgifter från en poliskälla till Kuriren. Fynden tillhör en man.

Misstänkt mord i Kalix

Samarbetar med andra länder

Det var under onsdagsförmiddagen som polisen inledde en stor sökinsats efter att en privatperson hittat ett huvud, enligt uppgifter till Expressen. En förundersökning inleddes och brottet rubriceras nu som misstänkt mord.

Polisen är väldigt förtegna kring händelsen och vill inte bekräfta vilka kroppsdelar som hittats. Däremot uppger de att offret är en man. De säger också att det inte är uteslutet att personen kan vara från något annat land, och enligt den biträdande kommenderingschefen, Lars Öberg, pågår ett polisiärt samarbete med andra länder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kalix

Mer i ämnet