Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elisabeth Landby en nära vän till Tahira Masood är otroligt besviken över migrationsverkets beslut. Foto: Hans Sternlund/SVT

De kämpar in i det sista – manifestation hålls i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Elisabeth Landby är en av många Gällivarebor som har försökt väcka opinion mot Duaa och Tahira Masoods utvisning till Pakistan.

– Jag måste tro att man kan påverka genom att höras och synas, säger hon.

Elisabeth Landby är Tahira Masoods vän och före detta arbetsgivare. Tillsammans med andra Gällivarebor har hon organiserat manifestationer och hjälpt till när det gäller kontakter med jurister som har arbetet med överklagningar.

– Om man bara går på det juridiska spåret har man bara en chans. Nu försöker vi bredda våra vägar, säger hon.

Utvisningshotet mot Tahira och Duaa

Roger Wanhainen från Gällivare har tagit initiativ till den namninsamling på sociala medier som har samlat mer än 27 000 underskrifter. Han kommer att lämna över den digitalt till Migrationsverkets generaldirektör, migrationsministern och justitieministern.

Sista manifestationen

Under fredagen hålls en sista manifestation utanför Migrationsöverdomstolen i Stockholm som organisationen Skiftet arrangerar. Det blir av allt att döma den sista chansen att stoppa utvisningen innan den verkställs på måndag.

– Det är helt otroligt att Migrationsverket vill kasta ut ett barn från det enda trygga hem som hon någonsin har haft. Hon har levt hela sitt liv i Gällivare och har alla sina vänner där, säger Maria Hammer vid Skiftet.

I klippet hör ni Elisabeth Landby om varför hon anser att fallet måste få en ny prövning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisningshotet mot Tahira och Duaa

Mer i ämnet