Foto: Arkiv/Northvolt

Hoppas på batterifabrik i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Piteå kommun satsar på att bygga bostäder på pendlingsavstånd till Skellefteå. Anledningen – en av de största industrietableringarna i modern tid. För nu står det mellan Västerås och Skellefteå om att få Northvolts batterifabrik.

Skellefteå hoppas på etableringen av Nortvolts batterifabrik, som både Boden och Luleå blev snuvade på. Det gör också Piteå. Nu bygger man bostäder på pendlingsavstånd till den eventuella batterifabriken, det skriver Affärer i Norr.

– Det här är en av de största industrietableringarna i modern tid och det är mycket positivt för Piteå och hela regionen om det hamnar i Skellefteå. Vi i Piteå kommer att göra allt vi kan för att bidra till en lyckad etablering, säger Helena Stenberg, kommunalråd i Piteå kommun till Nyheter i Norr.

Nu jobbar kommunen med att ta fram tomter och man planerar att erbjuda 300 tomter till en början.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.