Det kommer att ta flera år innan Tarfalahallen kan ersättas med en ny idrottshall. Foto: Thommy Johansson/SVT

Ingen ny idrottshall aktuell i Kiruna på flera år

Publicerad

Sex månader efter raset av Tarfalahallen finns det fortfarande inte någon bra lösning för idrottsföreningarna som hade sin verksamhet i den nu rasade idrottshallen. En ny hall ligger långt fram i tiden.

Sedan Tarfalahallens tak och väggar rasade ner har idrottsföreningarna varit i kontakt med kommunen flera gånger, för att hitta lösningar och ersättningslokaler inför vintern.

Framför allt är det klätterklubben K3 och fotbollsföreningen Kiruna FF som är  bekymrade över att det inte finns någon bra lösning som ersätter Tarfalahallen.

Takraset i Tarfalahallen

Friidrottsföreningen Nedre Soppero IK har fått ersättningslokaler i sporthallen, fotbollsföreningen Kiruna FF har fått träningstider i skolornas gympasalar och klätterklubben K3 har har fortfarande sex månader sedan raset inte någon lokal att vara i.

Kommunen ser över om det går att få in någon verksamhet i badhuset för klätterklubben. Enligt kommunen kommer det inte finnas en ersättning för Tarfalahallen på flera år.

Hör i klippet ovan fritidsutskottets ordförande Stefan Sydberg (M) om när en ny idrottshall kan vara på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Takraset i Tarfalahallen

Mer i ämnet