Nu ska det vara lättare att åka in till Finland om man har en godkänd vaccinationsserie eller bekräftad covid-19 inom sex månader. Foto: SVT/arkiv

Nu kan turister från EU- och Schegenländer åka till Finland

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen den 21 juni meddelade Finlands regering att inresor från EU och Schengenländerna är tillåtna för personer som fått en godkänd vaccinering mot covid-19 senast 14 dagar innan resa eller personer som haft bekräftad covid-19 inom de sex senaste månaderna.

Detta innebär att turister även kan åka in till Finland för en fritidsresa. Inresa blir också tilllåten för personer som reser från EU- och Schenegenländer på grund av arbete.

För de som inte kan uppvisa ett vaccinintyg eller som inte är på en arbetsresa håller Finland fast vid sina tidigare inreserestrikioner. Dessa fortsätter fram till den 11 juli 2021 men kan förlängas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet