Måndagen var björnjaktens andra dag. Sex av hittills nio skjutna börnar föll då. Foto: SVT

Jaktbrottshärvan: Snarade björn med stålvajer

Publicerad

Fem personer misstänks för grova jaktbrott i Norrbotten. Bland annat ska en stålvajer ha använts för att snara en av björnarna. Det uppger åklagare Åse Schoultz för svenskjakt.se.

Utredningen kring jaktbrottshärvan i Norrbotten där fem män misstänks för grova jaktbrott fortsätter. Nu presenterar åklagare Åse Schoultz nya uppgifter från utredningen för tidningen Svensk Jakt. Bland annat ska telefonavlyssning sedan början av sommaren ha lett fram till gripandet. ”Polisen hade kunnat slå till tidigare, men avvaktade till dess det fanns tillräckligt med resurser för att göra ett tillslag och gripa alla samtidigt” skriver Svensk Jakt.

Åse Schoultz uppger även att det handlar om två björnar och en järv som dödats i skogarna av Vidsel och Morjärv och att en av björnarna snarats med en stålvajer.

– Vi har gjort väldigt mycket beslag: GPS:er, sändare på hundhalsband, datorer, telefoner, jaktvapen och en stålvajer som använts som snara. Med den har en björn dödats, säger Åse Schoultz, till Svensk Jakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Illegal rovdjursjakt

Mer i ämnet