Åklagare Christer B Jarlås har beslutat att släppa en av de misstänkta i jaktbrottshärvan på fri fot Foto: Simon Eliasson/SVT

Jaktbrottshärvan: Samtliga släppta ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Alla de fem män som misstänks för inblandning i jaktbrottshärvan har nu släppts från häktet. Misstankarna mot männen kvarstår dock enligt åklagare.

Vid lunchtid på onsdagen släpptes den 45-årige man som misstänks för medhjälp till och anstiftan till grovt jaktbrott ur häktet.

– Vi bedömer att ett frisläppande inte kan försvåra bevisningen. Misstankarna mot honom kvarstår och utredningen fortsätter, säger åklagare Christer B Jarlås.

Illegal rovdjursjakt

Under eftermiddagen beslutade åklagare Åse Schoultz att även en 35-årig man, den så kallade ”skytten” som misstänks för grovt jaktbrott i två fall, skulle släppas.

– Det finns ingen grund för att ha honom inlåst längre och min bedömning är att han inte kan försvåra bevisningen, säger Åse Schoultz, åklagare.

Är han fortsatt misstänkt?

– Ja, misstankarna mot honom har till och med skäpts.

Fem misstänkta

Det var i slutet av augusti som ett stort antal poliser slog till mot ett antal adresser i Norrbotten och Västerbotten. Fem män greps och häktades senare misstänkta för inblandning i grova jaktbrott.

Sedan tidigare har tre av männen släppts ur häktet men misstankarna mot dem kvarstår. Samtliga fem män förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Illegal rovdjursjakt

Mer i ämnet