Arkivbild. Foto: TT

Jakthärvan växer: fem nya brottsmisstankar

Uppdaterad
Publicerad

Jakthärvan i Norrbotten växer ytterligare då det kommit fram fler misstankar om grova jaktbrott under utredningen, enligt P4 Norrbotten.

Totalt handlar det om runt fem nya brottsmisstankar, men det är oklart exakt hur många det blir som kommer med i åtalet.

Ytterligare bevis

Det var i augusti som flera husrannsakningar utfördes samtidigt efter en tids spaning och informationsinhämtning av polisen. Fem män greps misstänkta för inblandning i grova jaktbrott.

Illegal rovdjursjakt

Vid husrannsakningarna tog utredarna hand om stora mängder material som hundhalsband och så kallade trackers till datorer. Enligt åklagaren är det i detta material man har hittat ytterligare bevis på illegal jakt på rovdjur.

– Det är även sådana fynd som gått till genetisk analys för att fastställa vad det är för djurarter, säger Christer B Jarlås till Sveriges Radio.

Sveriges största

Enligt åklagaren kan detta bli den största härvan som någonsin utretts i Sverige.

– Om allt kommer med i en lagföring så blir det ju ett av de största grova jaktbrotten som har lagförts i landet, om inte det största, säger Christer B Jarlås till P4 Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Illegal rovdjursjakt

Mer i ämnet