Gällivarebördiga Sofia Jannok filmdebuterar som skådespelare i SVT:s thrillerserie ”Midnattssol”.

Jannok debuterar som skådespelare

Uppdaterad
Publicerad

Gällivarebördiga Sofia Jannok filmdebuterar som skådespelare i SVT:s thrillerserie ”Midnattssol”. En stjärnspäckad Svensk-fransk som utspelar sig i fjällvärlden.

– Att de frågade om jag ville spela nåjd var lite speciellt för mig. Det är en roll som jag tar på stort allvar och inte ville schabbla bort, säger Sofia Jannok.

Midnattssol börjar sändas den 23 oktober. Historien börjar med ett brutalt mord på en fransk medborgare och en fransk mordutredare  reser till Kiruna för att bringa klarhet i fallet. Tillsammans med en åklagare av samisk börd inleder hon en utredning som får svindlande proportioner.

Som nåjd har Sofia Jannok en framträdande biroll.

– Jag har aldrig haft några skådespelardrömmar men jag spelar gärna nåjd igen. Speciellt mot Gustaf Hammarsten, som jag vet att jag kan spela mot, säger Sofia Jannok.

I övriga roller medverkar bland annat Peter Stormare, Richard Ulfsäter, Göran Forsmark och Jessica Grabowsky.

I Midnattsol syns många vackra fjällvyer.

– Fotomässigt blir serien fantastisk, säger Sofia Jannok.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.