Uppgifter: Polisen kopplar mordet till kriminella i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen dödades en kvinna i 25-årsåldern i Luleå. På lördagen anhölls en man i 30-årsåldern och enligt initierade källor till SVT så fortsätter polisjakten efter minst en person till. Polisen tror att en lösning på mordet kan leda till lösningen på en stor del av kriminaliteten i staden.

Vittnen hörde flera skott. Sedan ska flera personer ha lämnat platsen i olika bilar. Kort senare hittades kvinnan i 25-årsåldern död vid stranden i Notviken i Luleå.

Polisen har lagt stora resurser på att få tag på de som utfört dådet. Mannen som sedan i lördags sitter anhållen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Men enligt uppgifter till SVT så ska dock polisen söka minst en person till.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter så gör polisen en koppling mellan dådet och en större kriminell miljö söderut, främst i Stockholm.

Eskalerande kriminalitet

Flera personer tros ha befunnit sig på platsen och polisen utesluter inte att personen som höll i mordvapnet i fredags fortfarande är på fri fot, enligt en initierad källa till SVT. De utesluter inte heller att fler än ett vapen kan ha använts.

Källorna menar att det här kan kopplas till en kriminalitet som har eskalerat de senaste åren i Luleå. Därför är just denna mordutredning ”oerhört prioriterad” av polisen. Den kan leda till en lösning på en stor del av kriminaliteten i staden.

Mannen som anhållits har blivit förhörd och polisen söker fler vittnen till händelsen.

Avspärrad gångtunnel

Under lördagen så spärrades en gångtunnel av bara ett par hundra meter ifrån brottsplatsen. Efter att ha sökt igenom området med hundar hittade polisen ett föremål som togs om hand i ett brunt kuvert, enligt SVT:s reporter på plats. Enligt uppgifter till Aftonbladet så ska det ha rört sig om en pistol som hittades där.

Sedan larmet kom in under fredagskvällen har polisen varit förtegen. När mannen anhölls under lördagen så beskrev polisen det som en ”isolerad händelse” där boende i området inte behövde känna oro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.